X

Gent-Wevelgem Cyclo

30.03.2019

INFO INSCHRIJVEN

Gent-Wevelgem Cyclo

Gent-Wevelgem Cyclo klinkt vertrouwd bij wielertoeristen uit binnen- en buitenland. Deze WorldTour klassieker 'in Flanders Fields' is dan ook een absolute must-do voor de échte wielerfanaat. Bereid je voor om af te zien tijdens de beklimming van de befaamde Kemmelberg, om te vechten tegen de genadeloze wind in De Moeren en om je een weg te banen langs de half verharde 'Plugstreets'. Dit allemaal doorheen een prachtig landschap met historisch erfgoed uit de Eerste Wereldoorlog. Als kers op de taart mag jij de handen in de lucht steken onder de officiële aankomstboog op de Vanackerestraat, één dag voor de opvolger van Peter Sagan.

PARCOURS PRAKTISCHE INFO

Feel Like a Pro

Gent-Wevelgem is zonder twijfel een klassieker voor échte doorbijters waarbij de renners niet alleen door het parcours op de proef worden gesteld, met twee loodzware beklimmingen van de Kemmelberg en een passage over de halfverharde "Plugstreets", maar zeker ook door de wind.

Hier is het hoogste schavotje weggelegd voor echte kampioenen, zoals Peter Sagan die het afgelopen jaar zegevierde na een machtige eindspurt tegen Elia Viviani en Arnaud Démare. Zo voegde Sagan zich bij de recordhouders in Gent-Wevelgem met drie overwinningen in Flanders Fields.

Slechts één dag voordat de profs over het parcours razen kan jij zelf aan de lijve ondervinden hoe het voelt om over de Plugstreets te rijden, de wind en hellingen te trotseren in en rond Heuvelland en de Westhoek en je te laten onderdompelen in een prachtige streek vol (wieler)geschiedenis! Ride like a pro, Feel like pro!

PARCOURS

Het indrukwekkende parcours van Gent-Wevelgem kan je ontdekken aan de hand van vier tochten met verschillende afstanden: 60 km, 91 km, 139 km en 215 km.

De rit van 60 km (223 hoogtemeters, 1 bevoorrading) vormt een adembenemend parcours doorheen de geschiedenis. Je fietst langs vele militaire kerkhoven en gedenkplaatsen met als absolute blikvanger: de Menenpoort in Ieper. Voelen de benen iets frisser? Kies dan voor de tocht van 91 km (490 hoogtemeters, 2 bevoorradingen) waarin je naast de bezienswaardigheden in regio Ieper, ook de beruchte Kemmelberg voorgeschoteld krijgt.

Voor de meer getrainde fietsfanaten bieden we ook een tocht van 139 km (934 hoogtemeters, 3 bevoorradingen) en 215 km (1084 hoogtemeters, 4 bevoorradingen) aan waarbij de deelnemers zeven extra hellingen zullen trotseren, waaronder de Monts des Cats, de Mont Noir en de Mont Blanchisserie. Ook de "Plugstreets" die twee jaar geleden in het parcours van de profs geïntroduceerd werden, zijn opgenomen in de tochten van 91, 139 en 215 km.

Welke afstand je ook kiest, eindigen doe je in schoonheid langs de oevers van de Leie en onder de aankomstboog in de Vanackerestraat.

GPX-downloads zullen steeds 2 dagen voor het event beschikbaar zijn via Route You.

Ontdek hieronder al enkele hoogtepunten van het parcours die op jou liggen te wachten:

HOOGTEPUNTEN

 

Parcours Passage de moeren

1 Passage de moeren

Een vast gegeven in Gent-Wevelgem is de stevige wind in De Moeren. Dat resulteert quasi elk jaar in waaiers. Wie mist de goede trein en wie houdt stand?

Parcours Mont des Cats

2Mont des Cats

De Katsberg (Frans: Mont des Cats) op het gebied van de gemeente Godewaarsvelde in Frans-Vlaanderen is 2650 m lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 7,6%, met een maximum van 19%. Geniet zeker ook van de mooie abdij, waar sinds 2011 de trappist 'Mont des Cats' gebrouwen wordt.

Meer info

Parcours Ravensberg

3 Zwarteberg/Mont Noir

De Zwarteberg (Mont Noir) is gelegen in Frans-Vlaanderen op de grens van Westouter en Sint-Janskappel in België en het grondgebied van Boeschepe in Frankrijk. Het betreft een klim van 2500 m lang met een gemiddelde stijgingsgraad van 4,8%, met een maximum van 9%. De naam is afkomstig van de familienaam "De Zwarte" die de berg in de 13e en 14e eeuw in hun bezit hadden.

Parcours Kemmelberg

4Kemmelberg

Dé blikvanger van Gent-Wevelgem is zonder twijfel de Kemmelberg, een ware verschrikking voor de renners. Met een maximum stijgingspercentage van 23% en hobbelige kasseien als ondergrond merk je meteen waarom de bekendste berg in de Westhoek een ware uitdaging is.

Meer info

Parcours Plugstreets

5Plugstreets

Nieuw sinds 2017 is de passage over de "Plugstreets", die als herdenking aan de Kerstbestanden van 1914 zijn toegevoegd aan het parcours. De Plugstreets bestaan uit drie stroken, halfverharde wegen met een totale afstand van 5,2 kilometer. De eerste twee stroken zijn licht hellend en bevinden zich in open vlakten waar de wind vrij spel zal hebben. Succes!

PRAKTISCH

DEELNAMEPAKKET

 • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Seingevers op het parcours en aan de start/finishlocatie
 • Een uitgebreide bevoorrading* aan elke controlepost met ETIXX sportvoeding - en drank, water, bananen, honingkoeken, wafels,...
 • Technische bijstand & pechverhelping
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Medische service op iedere controlepost en aan de aankomst
 • Koffie aangeboden voor de start
 • Massage bij de finish
 • Tijdsregistratie met video (91, 139 en 215 km)
 • Kleedkamers met douches
 • Parcourssticker met vermelding van hellingen, kasseistroken en bevoorradingen
 • Bewaakte fietsenstalling

AFHALEN DEELNAMEPAKKET

Bij je online inschrijving krijg je van ons meteen een e-ticket toegestuurd. Op vertoon van je e-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies. Dankzij de Scan & Ride hoef je zelfs niet meer van de fiets en verlies jij geen tijd aan de start van jouw favoriete wielertocht!

Schrijf je liever ter plaatse in? Dat kan, dan krijg je van ons na betaling meteen je kaderplaatje.

Het afhalen van het kaderplaatje is mogelijk op:

 • Vrijdag 29/03:
  • Voor alle afstanden: 17u00 - 19u00
 • Zaterdag 30/03:
  • 215 km: 7u00 - 8u00
  • 136 km: 7u30 - 10u00
  • 91 km: 7u30 - 11u00
  • 60 km: 7u30 - 11u00

Sint-Pauluscollege
Vanackerestraat 16
Wevelgem

Inschrijven

START- & FINISHLOCATIE EN -UREN

Sint-Pauluscollege
Vanackerestraat 16
Wevelgem

 • 215 km: 7u00 - 8u00
 • 136 km: 7u30 - 10u00
 • 91 km: 7u30 - 11u00
 • 60 km: 7u30 - 11u00

Officiële sluiting finish om 18u30.

OVERNACHTING

Meer info over de overnachtingsmogelijkheden vind je via volgende toeristische diensten:

AANTAL BEVOORRADINGEN

 • 215 km: 4 bevoorradingen
 • 136 km: 3 bevoorradingen
 • 91 km: 2 bevoorradingen
 • 60 km: 1 bevoorrading

INSCHRIJVEN

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor Gent-Wevelgem Cyclo.

Tarieven (*) 60km 91km 136km 215km
De Ontsnapping (tot en met 18/03) 13 € 15 € 17 € 19 €
Het Peloton** (na 18/03) 16 € 18 € 20 € 22 €

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in tot en met 18/03, zo bevind je je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief.

Heb je de juiste ontsnapping gemist en schrijf je pas in na 18/03? Geen zorgen, ook het Peloton zal zich laten gelden en zal van Gent-Wevelgem cyclo 2019 een topeditie maken.

Bekijk hier het deelnamepakket

*Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje dat voorzien is van een chip. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

** Leden van Cycling Vlaanderen en Peloton Cycling Team genieten nog van het voordeeltarief van 'De ontsnapping'.

GROEPSINSCHRIJVING (tot en met 18/03)

 • Voor een groepsinschrijving moet je met minstens 10 personen zijn (over al de afstanden heen). Ben je met minder dan 10, dan worden de groepsleden verder behandeld als individuele deelnemers en moet men hun kaderplaatje individueel afhalen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.d.m worden niet meer aanvaard.
 • Op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. (Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren.) Vervolgens kan je deelnemers toevoegen, verwijderen enz. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is, dan moet jij, als groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Op dat ogenblik kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

GEZONDHEID

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht.

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle.

De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes


Ik doe mee

Bij inschrijven verklaar je je automatisch akkoord met de .

Algemene voorwaarden

U schrijft zich in voor deelname aan een evenement van We Ride NV, met maatschappelijke zetel te Ottergemsesteenweg-Zuid 808, 9000 Gent, Register rechtspersonen Gent afdeling Gent BTW BE0687.797.702 (hierna "Peloton") Voor al uw vragen is PELOTON uw aanspreekpunt. PELOTON is te bereiken elke werkdag tussen 9u en 17u. Telefoon: 011/45.99.27 - E-mail: info@peloton.be

 1. Artikel 1. Inschrijving
  De Deelnemer verklaart hierbij op het moment van inschrijving min. 18 jaar te zijn of de toestemming van zijn wettelijke voogd te hebben om zich in te schrijven voor het evenement.
  De inschrijving is slechts geldig indien het inschrijvingsformulier volledig en naar waarheid is ingevuld, het inschrijvingsgeld en betaling voor extra's volledig is voldaan en deze algemene voorwaarden zijn aanvaard.
 2. Artikel 2. Herroepingsrecht
  De inschrijving valt onder de diensten bedoeld in Art. VI, 53, 12° WER waarvoor het herroepingsrecht is uitgesloten.
  In geval van niet-deelname, ongeacht om welke reden, kan er geen aanspraak gemaakt worden op de terugbetaling van het inschrijvingsgeld en eventuele extra's.
 3. Artikel 3. Annulering van het evenement
  Indien het evenement op grond van uitzonderlijke omstandigheden niet kan doorgaan, zal PELOTON voor zover mogelijk de deelnemers een gelijkwaardig alternatief bieden in de vorm van de mogelijkheid zichzelf gratis in te schrijven voor een nieuwe/de volgende editie van hetzelfde evenement, of een ander evenement van PELOTON. PELOTON zal per evenement beslissen welke van deze alternatieven op het evenement van toepassing zijn.
  PELOTON kan in geen geval verplicht worden tot terugbetaling van het inschrijvingsgeld en eventuele extra's (zoals o.a. merchandising, T-shirts, trainingsschema, goede doel, ...)
 4. Artikel 4. Deelname
  Deelnemers jonger dan 16 jaar moeten steeds vergezeld zijn van een persoon ouder dan 18 jaar.
  Tijdens de deelname moet het bewijs van inschrijving (borstnummer, stuurnummer, polsbandje, … ) steeds zichtbaar zijn.
  De deelnemer zal steeds respect hebben voor het milieu. De deelnemer waakt over zijn eigen veiligheid en die van de andere deelnemers. Deelnemers dienen de instructies van de organisatie, medische teams en politie te volgen.
  Op fietsevenementen zal de deelnemer steeds een valhelm dragen. De wegcode dient gerespecteerd te worden.
  De organisatie behoudt zich het recht voor om deelnemers die de bepalingen uit deze algemene voorwaarden niet respecteren of een gevaar vormen voor zichzelf of voor derden uit te sluiten van deelname.
 5. Artikel 5. Prijzen
  De vermelde prijzen zijn steeds in euro uitgedrukt en inclusief btw, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.
 6. Artikel 6. Betaling
  De deelnemer dient steeds vooraf, bij inschrijving, het volledige bedrag van de inschrijving (inschrijfgeld en extra's) te betalen en dit via het voorziene online betalingssysteem.
  PELOTON meent alle mogelijke en relevante voorzorgen te hebben genomen en handelt zodoende als een normale en zorgvuldige online-verkoper. Eventuele diefstal kan dan ook niet tegen haar worden ingeroepen.
 7. Artikel 7. Wijziging van de inschrijving
  Deelnemers die hun inschrijving voor een evenement willen doorgeven aan een ander persoon kunnen dit op de dag van het evenement ter plaatse. Ze betalen hiervoor de administratieve kost zoals ter plaatse geafficheerd.
  Deelnemers die van afstand willen wisselen, kunnen dit ter plaatse, op de dag van het evenement. Ze betalen hiervoor een administratieve kost zoals ter plaatse geafficheerd. Indien voor de nieuw gekozen afstand een meerprijs geldt, zal ook die worden aangerekend.
 8. Artikel 8 Gezond & veilig sporten
  Deelnemen vereist een goede gezondheid. De deelnemer verklaart te voldoen aan deze voorwaarde. De organisatie beveelt voor deelname een preventief sportmedisch onderzoek aan bij een erkend sportarts.
 9. Artikel 9. Persoonsgegevens en intellectuele eigendomsrechten
  Alle informatie van de deelnemers is bestemd voor PELOTON. PELOTON en haar partners zullen deze gegevens gebruiken voor de deelname van het Event alsook voor marketing en communicatiedoeleinden. De Algemene Verordening Gegevensverwerking 2016/679 van 27 april 2016 i.v.m. de bescherming van de persoonlijke levenssfeer t.o.v. gegevensverwerking, voorziet het toegangsrecht tot de gegevens en het verbeteren ervan. De deelnemer kan te allen tijde vragen om verbetering van zijn persoonsgegevens, via de contactgegevens opgenomen in deze algemene voorwaarden.
  Door uw deelname aan het event verklaart u zich akkoord met een eventueel gebruik van uw gegevens, foto of portretrecht in druk, film, video e.a. voor promotionele doeleinden van PELOTON en haar events, zonder hiervoor een vergoeding te claimen.
  De deelnemer verklaart zich bekend met het feit dat er gebruik kan worden gemaakt van technieken die het mogelijk maken om op ieder gewenst moment zijn/haar precieze locatie te achterhalen door het opvangen van signalen van de chip, opgenomen in het bewijs van deelname dat de deelnemer draagt. De deelnemer verleent de toestemming aan PELOTON om deze informatie openbaar te maken, zodat deze door iedereen kan worden gezien.
  De deelnemer verleent toestemming aan PELOTON zijn locatie realtime te volgen (live tracking) op een wijze als hiervoor omschreven, om deze gegevens op te nemen in een bestand, te verstrekken aan derden en te publiceren via internet, via social media en via mobiele applicaties.
 10. Artikel 10. Opmerkingen/klachten
  Opmerkingen dienen ingediend te worden via één van in de aanhef vermelde kanalen. PELOTON zal steeds in alle redelijkheid proberen om elke opmerking te behandelen en dit binnen de 10 dagen na ontvangst via één van bovenvermelde kanalen. Indien dit niet lukt, zal dit eveneens aan de deelnemer worden gemeld en een alternatief tijdsverloop worden voorgesteld.
 11. Artikel 11. Geldigheid clausules
  Indien één of enkele artikels van deze voorwaarden nietig of onwettig zouden zijn, om welke reden dan ook, doet dit geen afbreuk aan de geldigheid van de andere onderdelen van de voorwaarden.

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Gent-Wevelgem Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Hier kan je na de tocht je foto's opzoeken

Etixx fuels your goal!

Om je optimaal bij te staan in de selectie van de meest aangewezen sportvoeding ter bevordering van energieproductie, hydratatie, spieropbouw, recuperatie... voor, tijdens en na de training en in de aanloop van een wedstrijd, neem je best hier een kijkje.

We begeleiden je binnenkort graag met een specifiek aangepast voedingsschema voor de klassieker Gent-Wevelgem, met vermelding van de juiste bevoorradingspunten.

Etixx voedingsschema

Ga ook zeker eens langs bij een van onze partnerapotheken voor de keuze van het juiste product.

Vergeet niet: Een goede voorbereiding is een halve overwinning! VEEL SUCCES!

GOEDE DOEL : VZW Stop Darmkanker

VZW Stop Darmkanker

 

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Meer info op www.stopdarmkanker.be

The essential Guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders

Cycling in Flanders is een project van Toerisme Vlaanderen om de buitenlandse wielertoerist te overtuigen om minstens 1 maal in zijn leven een kasseihelling onder zijn/haar wielen te schuiven.

Wil je meer weten?

www.cyclinginflanders.cc

Cycling Vlaanderen

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in uw ervaring van ons evenement. Wij horen graag uw opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar uw reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton