Maar liefst 6700 fietsers hebben zaterdag in ideale weersomstandigheden deelgenomen aan Gent-Wevelgem Cyclo, de vierde manche van de Etixx Classics Tour.

Daags voor de profs reden de wielertoeristen Gent-Wevelgem Cyclo, een prachtig parcours in Flanders Fields. Inclusief een grensoverschrijdend traject in Franse-Vlaanderen langs de abdij van Mont des Cats , de Mont Noir en doorheen de authentieke charmante dorpen , zoals Godewaersvelde, Boeschepe, Berthen en Sint-Jans Kappel. Eens terug over de Schreve volgden de befaamde Kemmelberg, de windpassage door de Moeren en de halfverharde 'Plugstreets'. De link met de Eerste Wereldoorlog was nooit ver weg doorheen het prachtige landschap. De militaire kerkhoven en de Menenpoort mochten dan ook niet ontbreken.

De deelnemers konden kiezen uit 4 verschillende afstanden: 60 km, 90 km, 140 km en 215 km. Hoe langer de afstand, hoe moeilijker het parcours, maar iedereen finishte langs de oevers van de Leie en onder de aankomstboog in de Vanackerestraat. De rit van 140 km was de meest populaire afstand.

Seingevers, een uitgebreide bevoorrading, technische bijstand en pechverhelping, koffie voor de start, massage en douchen na de finish en een bewaakte fietsenstalling behoorden allemaal tot het pakket van een topeditie van Gent-Wevelgem Cyclo.

De vijfde en volgende manche van de Etixx Classics Tour gaat door op 13 april met de Scheldeprijs Cyclo.