X

Gent-Wevelgem Cyclo

28.08.2021

Foto's

logo

Gent-Wevelgem Cyclo is een begrip bij wielertoeristen uit binnen- en buitenland. Deze WorldTour-klassieker ‘in Flanders Fields’ is een absolute must-do voor de echte wielerfanaat. Bereid je voor om af te zien op de befaamde Kemmelberg, om te vechten tegen de genadeloze wind in De Moeren en om je een weg te banen langs de half verharde ‘Plugstreets’. Als kers op de taart mag jij de handen in de lucht steken op de Vanackerestraat in Wevelgem, net als Wout van Aert en Marianne Vos dat deden dit voorjaar.

Feel Like a Pro

Gent-Wevelgem is zonder twijfel een klassieker voor échte Flandriens en Flandriennes waarbij je niet alleen door het parcours, zeker na de invoering van de “Plugstreets” of onverharde fietsstroken, maar ook vaak door de wind op de proef wordt gesteld.

PARCOURS

Je kan kiezen tussen vier afstanden:

68 km - 268 hoogtemeters 98 km - 622 hoogtemeters

135 km - 823 hoogtemeters 181 km - 874 hoogtemeters

Het indrukwekkende parcours van Gent-Wevelgem kan je ontdekken aan de hand van vier tochten met verschillende afstanden: 68 km, 98 km, 135 km en 181 km. De tocht van 68 km dompelt je onder in de Westhoek met passage onder de Menenpoort en langs rustige wegen in en rond Ieper. De andere tochten worden iets steviger met een passage over de Kemmelberg en de Plugstreets. De 143 km doet daar nog een aantal extra hellingen bij in Heuvelland, terwijl deelnemers aan de 181 km daarbovenop ook nog eens de wind in De Moeren moeten trotseren. Het belooft dus een uitdagende, maar prachtige wielerdag te worden!

Welke afstand je ook kiest, eindigen doe je in schoonheid langs de oevers van de Leie.

Ontdek hieronder al enkele hoogtepunten van het parcours die op jou liggen te wachten:

Ontdek de hoogtepunten

PRAKTISCH

Hoe werkt het en hoe ziet mijn fietstocht eruit?

Deze editie Gent-Wevelgem cyclo verloopt uiteraard op een veilige manier volgens de geldende, sanitaire regels. Zo starten alle deelnemers per dag in tijdsslots waarbinnen ze vrij kunnen starten. Zo garanderen we voldoende afstand tussen deelnemers. Tijdens je online inschrijving kan je het gewenste tijdsslot aanduiden.

DEELNAMEPAKKET

 • Uitgebreide bevoorradingen onderweg en aan de start met o.a. Etixx sportdrank, sportrepen, fruitjellies en LU wafels, Belvita koeken...
 • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Technische bijstand op de start, bevoorradingen en op het parcours
 • Medische bijstand op de start en op de bevoorradingen
 • Seingevers op het parcours
 • Pechverhelping
 • Wegwijzer / bepijld parcours
 • Parcourssticker met hellingen onderweg
 • Kaderplaatje

Inschrijven

Locatie & parking

Je wordt verwacht te:
Sint-Pauluscollege
Vanackerestraat 16
Wevelgem

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start en aankomst. Op deze manier kan je veilig je wagen parkeren en geraak je vlot bij de startlocatie.

Parking 1: Vliegveld Wevelgem
Parking 2: Industriepark Wevelgem
Parking 3: Spoorwegstraat Wevelgem

Label "MV OK": Zorgeloos fietsen voor vrouwen en mannen

Alle evenementen van Peloton kregen van Cycling Vlaanderen het "MV OK" label. Dit label toont aan dat er rekening gehouden wordt met een aantal basisbehoeften van fietsende vrouwen (en mannen).

Op alle evenementen van Peloton bieden wij:

 • Aparte wc's aan de bevoorradingen
 • Aparte wc's aan de start- en finishlocatie
 • Technische bijstand op het event

Overnachting

Meer info over de overnachtingsmogelijkheden vindt u via volgende toeristische diensten:

Kom je met de camper? Dan hebben wij ook een gratis overnachtingsplek voor jou voorzien. Vanaf vrijdagnamiddag kan je terecht in de Toekomststraat in Wevelgem.

Respecteer de wegcode en fiets proper!

De organisatie en de politie zullen toezien op het respecteren van de wegcode. Overtredingen zullen gesanctioneerd worden.

Om het voortbestaan van het evenement niet in het gedrang te brengen, vragen we dus nadrukkelijk om de verkeersreglementen na te leven maar ook geen afval achter te laten of te wildplassen.

Wij rekenen op een sportieve ingesteldheid van alle deelnemers.

-->

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen.

Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht.

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle.

De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je hier.

Etixx fuels your goal!

Om je optimaal bij te staan in de selectie van de meest aangewezen sportvoeding ter bevordering van energieproductie, hydratatie, spieropbouw, recuperatie... voor, tijdens en na de training en in de aanloop van een wedstrijd, neem je best hier een kijkje.

We begeleiden je graag met een specifiek aangepast voedingsschema voor de klassieker Gent-Wevelgem Cyclo, met vermelding van de juiste bevoorradingspunten.

Hieronder alvast een algemeen voedingsschema.

Etixx voedingsschema

Ga ook zeker eens langs bij een van onze partnerapotheken voor de keuze van het juiste product.

Vergeet niet: Een goede voorbereiding is een halve overwinning! VEEL SUCCES!

GOEDE DOEL : VZW Stop Darmkanker

VZW Stop Darmkanker

 

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Meer info op www.stopdarmkanker.be

FAQ

Als organisatie hebben we een nieuw format uitgewerkt om de veiligheid en het comfort van onze deelnemers te maximaliseren. Heel wat van deze maatregelen worden uitvoerig beschreven in deze FAQ.

 • Je fietstocht verloopt op een veilige manier.
 • Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
 • Gelimiteerde tijdslots per dag voor een optimale spreiding van deelnemers.
 • Vrije start in het door jou gekozen tijdslot.
 • Je volgt de pijlen of rijdt op basis van de gpx.
 • Hou je aan de social distance regels

Er is geen tijdslimiet. Iedereen fietst op zijn eigen tempo. Houd er wel rekening mee dat de finish sluit om 17u30. Kies een tijdslot in functie van je tempo en gekozen afstand zodat je voldoende tijd hebt om te finishen!

Omwille van de maatregelen i.v.m. Covid-19 is het NIET mogelijk ter plaatse nog in te schrijven.

Om de regels rond social distancing en de veiligheid van alle deelnemers te kunnen garanderen is het uitermate belangrijk om je te houden aan het door jou gekozen tijdslot. Binnen jouw tijdslot kan je vrij starten.

Er zijn bevoorradingsposten voorzien onderweg.

 • 68 km: 1 bevoorrading
 • 98 km: 2 bevoorradingen
 • 135 km: 3 bevoorradingen
 • 181 km: 4 bevoorradingen

Het dragen van een mondmasker wordt sterk geadviseerd voor en na je fietstocht. Tijdens het fietsen zelf is een mondmasker niet verplicht.

Dit is niet mogelijk omdat we concentratie van deelnemers op 1 locatie moeten vermijden. Er is voldoende parking vlakbij start & finish. We raden je aan om je spullen in de wagen te laten tijdens het fietsen.

We willen onze deelnemers met aandrang vragen om de corona regels op de voet te volgen!

Er zullen uitzonderlijk geen kleedkamers/douches ter beschikking zijn.

Na afloop van je tocht krijg je de waarborg van je kaderplaatje terug.

Als de Gent-Wevelgem Cyclo niet kan doorgaan, zal je inschrijving automatisch overgedragen worden naar de volgende editie.

We stuurden deze editie geen starterspakketten op. Met het e-ticket dat je bij je inschrijving ontving kan je je in Wevelgem aanmelden aan de start, waar je bij de scan & ride je kaderplaatje en parcoursstickers zal krijgen.

Je kan je met je bevestigingsmail en/of betaalbewijs aan onze helpdesk op de startsite in Wevelgem aanmelden. We helpen je ter plaatse verder.

Jij kreeg onlangs je e-ticket voor 28 augustus in je mailbox. Staat daar al een tijdslot op? Super! Dan zien we je in jouw tijdslot op 28 augustus in Wevelgem. Nog geen tijdslot gekozen? Lees dan snel even verder, want dat heb je wel nodig om vlot naar de start in Wevelgem te kunnen komen.

 1. Klik op de knop “Verander mijn gegevens”
 2. Kies je gewenste startuur
 3. Klik op “Volgende”
 4. Klik op “Beëindigen”
 5. Je krijgt het overzicht van je reeds betaalde bedrag en hoeft niet opnieuw te betalen.

Als deelnemer heb je een persoonlijke mail ontvangen om jouw inschrijving over te zetten naar editie 2021 (28/8) of editie 2022.
Indien u niet gereageerd heeft op deze mail of één van de herhalingsmails voor Gent-Wevelgem Cyclo word jouw inschrijving automatisch overgezet naar de editie van 2022.

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in uw ervaring van ons evenement. Wij horen graag uw opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar uw reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton