X

Gent-Wevelgem Cyclo

30.03.2019

Uitslagen Verslag Foto's Fotoservice

Recordopkomst voor Gent-Wevelgem Cyclo

Maar liefst 6700 fietsers hebben zaterdag in ideale weersomstandigheden deelgenomen aan Gent-Wevelgem Cyclo, de vierde manche van de Etixx Classics Tour.

Lees meer

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Gent-Wevelgem Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Hier kan je na de tocht je foto's opzoeken

PARCOURS

Het indrukwekkende parcours van Gent-Wevelgem kan je ontdekken aan de hand van vier tochten met verschillende afstanden: 60 km, 90 km, 140 km en 215 km.

De rit van 60 km (223 hoogtemeters, 1 bevoorrading) vormt een adembenemend parcours doorheen de geschiedenis. Je fietst langs vele militaire kerkhoven en gedenkplaatsen met als absolute blikvanger: de Menenpoort in Ieper. Voelen de benen iets frisser? Kies dan voor de tocht van 90 km (490 hoogtemeters, 2 bevoorradingen) waarin je naast de bezienswaardigheden in regio Ieper, ook de beruchte Kemmelberg voorgeschoteld krijgt.

Voor de meer getrainde fietsfanaten bieden we ook een tocht van 140 km (934 hoogtemeters, 3 bevoorradingen) en 215 km (1084 hoogtemeters, 4 bevoorradingen) aan waarbij de deelnemers zeven extra hellingen zullen trotseren, waaronder de Monts des Cats, de Mont Noir en de Mont Blanchisserie. Ook de "Plugstreets" die twee jaar geleden in het parcours van de profs geïntroduceerd werden, zijn opgenomen in de tochten van 91, 139 en 215 km.

Welke afstand je ook kiest, eindigen doe je in schoonheid langs de oevers van de Leie en onder de aankomstboog in de Vanackerestraat.

GPX-downloads zullen steeds 2 dagen voor het event beschikbaar zijn via Route You.

Ontdek hier het parcours!

Ontdek hieronder al enkele hoogtepunten van het parcours die op jou liggen te wachten:

HOOGTEPUNTEN

 

Parcours Passage de moeren

1 Passage de moeren

Een vast gegeven in Gent-Wevelgem is de stevige wind in De Moeren. Dat resulteert quasi elk jaar in waaiers. Wie mist de goede trein en wie houdt stand?

Parcours Mont des Cats

2Mont des Cats

De Katsberg (Frans: Mont des Cats) op het gebied van de gemeente Godewaarsvelde in Frans-Vlaanderen is 2650 m lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 7,6%, met een maximum van 19%. Geniet zeker ook van de mooie abdij, waar sinds 2011 de trappist 'Mont des Cats' gebrouwen wordt.

Meer info

Parcours Ravensberg

3 Zwarteberg/Mont Noir

De Zwarteberg (Mont Noir) is gelegen in Frans-Vlaanderen op de grens van Westouter en Sint-Janskappel in België en het grondgebied van Boeschepe in Frankrijk. Het betreft een klim van 2500 m lang met een gemiddelde stijgingsgraad van 4,8%, met een maximum van 9%. De naam is afkomstig van de familienaam "De Zwarte" die de berg in de 13e en 14e eeuw in hun bezit hadden.

Parcours Kemmelberg

4Kemmelberg

Dé blikvanger van Gent-Wevelgem is zonder twijfel de Kemmelberg, een ware verschrikking voor de renners. Met een maximum stijgingspercentage van 23% en hobbelige kasseien als ondergrond merk je meteen waarom de bekendste berg in de Westhoek een ware uitdaging is.

Meer info

Parcours Plugstreets

5Plugstreets

Nieuw sinds 2017 is de passage over de "Plugstreets", die als herdenking aan de Kerstbestanden van 1914 zijn toegevoegd aan het parcours. De Plugstreets bestaan uit drie stroken, halfverharde wegen met een totale afstand van 5,2 kilometer. De eerste twee stroken zijn licht hellend en bevinden zich in open vlakten waar de wind vrij spel zal hebben. Succes!

Etixx fuels your goal!

Om je optimaal bij te staan in de selectie van de meest aangewezen sportvoeding ter bevordering van energieproductie, hydratatie, spieropbouw, recuperatie... voor, tijdens en na de training en in de aanloop van een wedstrijd, neem je best hier een kijkje.

We begeleiden je binnenkort graag met een specifiek aangepast voedingsschema voor de klassieker Gent-Wevelgem, met vermelding van de juiste bevoorradingspunten.

Ga ook zeker eens langs bij een van onze partnerapotheken voor de keuze van het juiste product.

Vergeet niet: Een goede voorbereiding is een halve overwinning! VEEL SUCCES!

GOEDE DOEL : VZW Stop Darmkanker

VZW Stop Darmkanker

 

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Meer info op www.stopdarmkanker.be

The essential Guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders

Cycling in Flanders is een project van Toerisme Vlaanderen om de buitenlandse wielertoerist te overtuigen om minstens 1 maal in zijn leven een kasseihelling onder zijn/haar wielen te schuiven.

Wil je meer weten?

www.cyclinginflanders.cc

Cycling Vlaanderen

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in uw ervaring van ons evenement. Wij horen graag uw opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar uw reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton