X

Gent-Wevelgem Cyclo

28.08.2021

INFO FAQ

logo

We hebben de afgelopen weken en maanden alles in het werk gesteld om jou en vele anderen op zaterdag 27 maart 2021 opnieuw te verwelkomen aan de start van Gent-Wevelgem Cyclo. Maar we moeten eerlijk zijn vandaag en besluiten dat gezien de huidige situatie en de evolutie rond het coronavirus het onrealistisch is om de Ronde eind maart te organiseren. Hoe jammer we dit ook vinden want we keken er enorm hard naar uit, net als jij!

Daarom hebben we samen met de betrokken overheden en politiediensten beslist om volop in te zetten op een nieuwe datum tijdens de zomermaanden en Gent-Wevelgem cyclo te organiseren op zaterdag 28 augustus 2021. Met dezelfde iconische hellingen, dezelfde legendarische Plugstreets én dezelfde passie, dat beloven wij. Bovendien kan je gezien de timing voor de gelegenheid eens de korte broek uit de kast halen.

Ingeschreven deelnemers voor 2020 hebben een persoonlijke mail ontvangen met de keuze om hun inschrijving te herbevestigen voor augustus 2021 of maart 2022.

Voorlopig zijn er geen nieuwe inschrijvingen mogelijk voor augustus 2021.

FAQ

Wat als het event alsnog niet kan plaatsvinden in augustus 2021?

In dat geval worden de inschrijvingen van augustus 2021 overgezet naar maart 2022.

Kan ik mijn inschrijving aan iemand anders doorgeven of doorverkopen?

Dit is mogelijk op eigen initiatief. Neem ten laatste voor 1 augustus 2021 contact op met info@peloton.be.

Kan ik van afstand wisselen?

Indien je wilt wisselen naar een kortere afstand dan kan je ten laatste voor 1 augustus 2021 contact opnemen met info@peloton.be. Indien je wilt wisselen naar een langere afstand dan helpen we je graag ter plaatse verder aan de infodesk. Je zal ter plaatse het verschil kunnen bijbetalen.

Ik heb in maart 2020 mijn e-ticket per mail ontvangen. Wat doe ik hiermee?

Dit e-ticket is niet meer geldig en mag vernietigd worden. Je ontvangt voor de volgende edities een nieuw e-ticket.

Ik was niet ingeschreven voor Gent-Wevelgem Cyclo editie 2020 maar zou graag willen deelnemen in 2021 of 2022. Kan dat?

Voorlopig is dit niet mogelijk. We wachten af hoe de situatie verder evolueert en bekijken later of het mogelijk is nieuwe deelnemers toe te laten.

Ik was ingeschreven voor editie 2020 maar wens niet meer deel te nemen in 2021 of 2022.

Je kan jouw inschrijving op eigen initiatief doorverkopen en voor 1 augustus de gegevens van de nieuwe deelnemer doorgeven via info@peloton.be. Kan je in 2021 en 2022 niet bij zijn omwille van beroeps-, medische of andere dwingende persoonlijke redenen? Contacteer ons via info@peloton.be met een geldig attest.

Feel Like a Pro

Gent-Wevelgem neemt z'n renners mee door Flanders Fields, het strijdtoneel van de Groote Oorlog. Renners omschrijven de wedstrijd als een helse dag op de fiets waar vooral de wind een hoofdrol speelt. Eenmaal De Moeren bereikt, breekt de strijd helemaal los. De Plugstreets zorgen voor spanning die finaal tot ontlading komt op de Kemmmelberg. Kan jij de wind als de beste trotseren? En ga je net als Alexander Kristoff in 2019 alleen in de aanval om de schifting te overleven? Ride Like a Pro, Feel Like a Pro!

PARCOURS

Je afspraak met de geschiedenis begint in Wevelgem. De langste tocht (225 km) neemt je mee op pad voor een rit langs historische monumenten, afgewisseld met sportieve uidagingen. Net als de profs zal ook jij tegen de wind vechten in De Moeren en stof vreten op de Plugstreets. Hill 63 en Christmas Truce zijn maar twee van de vele iconische plekken op je route. Zo wacht er iedere deelnemer een passage onder de wereldbekende Menenpoort. Geniet onderweg en vergeet zeker ook niet voldoende te eten, want we gaan klimmen op dé helling van het Heuvelland: de Kemmelberg. Doe daarbij nog beklimmingen als de Monteberg en Baneberg, en je zal blij zijn de finishboog in Wevelgem te bereiken.

Om iedereen de kans te geven het verhaal verbonden aan Gent-Wevelgem ten volle te beleven, voorzien we ook kortere ritten voor een sportieve kennismaking met de Groote Oorlog. Tijdens de tochten van 140, 95 en 65 km schotelen we je minder uitdagingen voor, maar dompelen we je net zozeer onder in een stukje wereldgeschiedenis.

Deze iconische elementen maken deel uit van je tocht!

GPX-downloads zullen steeds 2 dagen voor het event beschikbaar zijn via Route You.

Ontdek hieronder al enkele hoogtepunten van het parcours die op jou liggen te wachten:

Ontdek de hoogtepunten

PRAKTISCH

DEELNAMEPAKKET

 • Een verzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Seingevers op het parcours en aan de start-/finishlocatie
 • Een uitgebreide bevoorrading* aan elke controlepost met Etixx sportvoeding en sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit
 • Technische bijstand
 • Infokaart met hellingen, kasseistroken en bevoorradingen
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Medische service op iedere controlepost en aan de aankomst
 • Tijdregistratie en video-opname voor elke deelnemer

(Onder voorbehoud van de dan geldende Corona maatregelen)

* Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

OVERNACHTING

Mobilhomes: Toekomststraat 45, 8560 Wevelgem

Er is een mobilhome parking voorzien aan Toekomststraat 45 te Wevelgem (parking Global Estate Group). Let wel: u kan hier enkel parkeren, er zijn verder geen accomodaties, elektriciteit of wateraansluitingen voorzien.

START & FINISH

Start

Sint-Pauluscollege
Vanackerestraat 16
Wevelgem

 • 225 km: 7u00 - 8u00
 • 140 km: 7u30 - 10u00
 • 95 km: 7u30 - 11u00
 • 65 km: 7u30 - 11u00

Finish

Sint-Pauluscollege
Vanackerestraat 16
Wevelgem

De laatste bevoorradingspost sluit om 17u30. Indien je hier later arriveert, ben je geen officiële deelnemer meer en ben je verplicht om de kortste weg naar de finish te nemen. De finish in Wevelgem sluit officieel om 18u30.

Etixx fuels your goal!

Om je optimaal bij te staan in de selectie van de meest aangewezen sportvoeding ter bevordering van energieproductie, hydratatie, spieropbouw, recuperatie... voor, tijdens en na de training en in de aanloop van een wedstrijd, neem je best hier een kijkje.

We begeleiden je graag met een specifiek aangepast voedingsschema voor de klassieker Gent-Wevelgem Cyclo, met vermelding van de juiste bevoorradingspunten.

Hieronder alvast een algemeen voedingsschema.

Etixx voedingsschema

Ga ook zeker eens langs bij een van onze partnerapotheken voor de keuze van het juiste product.

Vergeet niet: Een goede voorbereiding is een halve overwinning! VEEL SUCCES!

The essential Guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders

Waarom niet langer in de buurt vertoeven? Ga als een echte Flandrien afzien op de bekende bergs & cobbles.
Ontdek indrukwekkende routes, toffe events, uitdagende bucket lists en tips voor je verblijf!
Bezoek de meest historische steden van Vlaanderen en lest de dorst met een van onze bekende bieren.

Ondek Vlaanderen als een echte Flandrien!

www.cyclinginflanders.cc

GOEDE DOEL : VZW Stop Darmkanker

VZW Stop Darmkanker

 

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Meer info op www.stopdarmkanker.be

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Gent-Wevelgem Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Hier kan je na de tocht je foto's opzoeken

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Cycling Vlaanderen

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in uw ervaring van ons evenement. Wij horen graag uw opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar uw reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton