X

Gent-Wevelgem Cyclo

28.03.2020

INFO INSCHRIJVEN

logo

Er zijn heel veel redenen om deze cyclo niet te missen. Gent-Wevelgem behoort tot de grootste voorjaarsklassiekers die Vlaanderen rijk is en maakt bovendien een unieke combinatie tussen wereld- en wielergeschiedenis. Tijdens de vierde tocht van de Etixx Classics Tour sturen we je op pad voor enkele sportieve uitdagingen in het Heuvelland, maar word je tegelijkertijd ondergedompeld in het decor van de Groote Oorlog. De geschiedenis houdt deze streek ook 100 jaar later nog steeds in z'n greep. Gent-Wevelgem laat niets aan de verbeelding over. Je fietst er met kippenvel op je armen tussen indrukwekkende oorlogsmonumenten en geeft het beste van jezelf op de pittige hellingen van het Heuvelland. Dit is dé tocht voor fietsende wereldburgers die op zoek zijn naar een unieke ervaring!

Start en aankomst van je rit liggen allebei in Wevelgem. Je finisht onder de officiële aankomstboog op de Vanackerestraat waar de profrenners een dag later zullen strijden om de overwinning. Kies je afstand (225, 140, 95 of 65 km), schrijf je in en fiets mee door de geschiedenis!

Aarzelen doe je best niet, want het deelnemersaantal wordt in 2020 beperkt tot 7000!

Feel Like a Pro

Gent-Wevelgem neemt z'n renners mee door Flanders Fields, het strijdtoneel van de Groote Oorlog. Renners omschrijven de wedstrijd als een helse dag op de fiets waar vooral de wind een hoofdrol speelt. Eenmaal De Moeren bereikt, breekt de strijd helemaal los. De Plugstreets zorgen voor spanning die finaal tot ontlading komt op de Kemmmelberg. Kan jij de wind als de beste trotseren? En ga je net als Alexander Kristoff in 2019 alleen in de aanval om de schifting te overleven? Ride Like a Pro, Feel Like a Pro!

PARCOURS

Je afspraak met de geschiedenis begint in Wevelgem. De langste tocht (225 km) neemt je mee op pad voor een rit langs historische monumenten, afgewisseld met sportieve uidagingen. Net als de profs een dag later zal ook jij tegen de wind vechten in De Moeren en stof vreten op de Plugstreets. Hill 63 en Christmas Truce zijn maar twee van de vele iconische plekken op je route. Zo wacht er iedere deelnemer een passage onder de wereldbekende Menenpoort. Geniet onderweg en vergeet zeker ook niet voldoende te eten, want we gaan klimmen op dé helling van het Heuvelland: de Kemmelberg. Doe daarbij nog beklimmingen als de Monteberg en Baneberg, en je zal blij zijn de finishboog in Wevelgem te bereiken.

Om iedereen de kans te geven het verhaal verbonden aan Gent-Wevelgem ten volle te beleven, voorzien we ook kortere ritten voor een sportieve kennismaking met de Groote Oorlog. Tijdens de tochten van 140, 95 en 65 km schotelen we je minder uitdagingen voor, maar dompelen we je net zozeer onder in een stukje wereldgeschiedenis.

Deze iconische elementen maken deel uit van je tocht!

GPX-downloads zullen steeds 2 dagen voor het event beschikbaar zijn via Route You.

Ontdek hieronder al enkele hoogtepunten van het parcours die op jou liggen te wachten:

Ontdek de hoogtepunten

Parcoursoverzicht

225 km - 1353 hoogtemeters
Kezelberg Military Cemetery
Tyne Cot Cemetery
Menenpoort
Bevoorrading Ieper
John McCrae - Monument
De Moeren
Bevoorrading Leisele
Lijssenthoek Military Cemetery
Bevoorrading Poperinge
Baneberg
Zwarteberg
Bevoorrading Bailleul
Belfort van Belle
Ravensberg
Zwarte Molen / Speelberg
Monteberg
Kemmelberg
Lettenberg
Kraaiberg
Nieuw Zeelandstraat
Irish Peace Park
La Hutte / Hill 63
Christmas Truce
Ploegsteert Memorial To Be Missing
Bevoorrading Komen
Aankomst Wevelgem
140 km - 928 hoogtemeters
Kezelberg Military Cemetery
Menenpoort
Bevoorrading Ieper
Bevoorrading Leisele
Lijssenthoek Military Cemetery
Bevoorrading Poperinge
Baneberg
Zwarteberg
Bevoorrading Bailleul
Belfort van Belle
Ravensberg
Zwarte Molen / Speelberg
Monteberg
Kemmelberg
Lettenberg
Kraaiberg
Nieuw Zeelandstraat
Irish Peace Park
La Hutte / Hill 63
Christmas Truce
Ploegsteert Memorial To Be Missing
Bevoorrading Komen
Aankomst Wevelgem
95 km - 95 hoogtemeters
Kezelberg Military Cemetery
Menenpoort
Bevoorrading Ieper
Monteberg
Kemmelberg
Lettenberg
Kraaiberg
Nieuw Zeelandstraat
Irish Peace Park
La Hutte / Hill 63
Christmas Truce
Ploegsteert Memorial To Be Missing
Bevoorrading Komen
Aankomst Wevelgem
65 km - 298 hoogtemeters
Kezelberg Military Cemetery
Menenpoort
Bevoorrading Ieper
Aankomst Wevelgem

PRAKTISCH

DEELNAMEPAKKET

 • Een verzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Seingevers op het parcours en aan de start-/finishlocatie
 • Een uitgebreide bevoorrading* aan elke controlepost met Etixx sportvoeding en sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit
 • Technische bijstand
 • Infokaart met hellingen, kasseistroken en bevoorradingen
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Medische service op iedere controlepost en aan de aankomst
 • Koffie aangeboden voor de start
 • Massage bij de finish
 • Tijdregistratie en video-opname voor elke deelnemer

* Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

AFHALEN DEELNAMEPAKKET

Bij je online inschrijving krijg je van ons meteen een e-ticket toegestuurd. Op vertoon van je e-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je kaderplaatje afhalen:

 • Friday Registrations: verlies jij liever geen tijd aan de start van jouw favoriete wielertocht? Kom dan op vrijdag 27/03 je deelnamepakket afhalen. (16u30 - 19u00)
 • Scan & Ride: op zaterdagochtend (28/03) kan je je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies. Dankzij de Scan & Ride hoef je zelfs niet meer van de fiets en verlies jij geen tijd aan de start van jouw favoriete wielertocht!

Schrijf je liever ter plaatse in? Dat kan enkel op zaterdag en dan krijg je van ons na betaling meteen je kaderplaatje.

De inschrijvingsstand is geopend op zaterdag 28 maart*:

 • 225 km: tussen 6u30 en 8u00
 • 140 km: tussen 7u30 en 10u00
 • 95 km: tussen 7u30 en 11u00
 • 65 km: tussen 7u30 en 11u00

*Tenzij het maximale aantal deelnemers al bij de voorinschrijvingen bereikt is.

OVERNACHTING

Mobilhomes: Toekomststraat 45, 8560 Wevelgem

Er is een mobilhome parking voorzien aan Toekomststraat 45 te Wevelgem (parking Global Estate Group). Let wel: u kan hier enkel parkeren, er zijn verder geen accomodaties, elektriciteit of wateraansluitingen voorzien.

Inschrijven

START & FINISH

Start

Sint-Pauluscollege
Vanackerestraat 16
Wevelgem

 • 225 km: 6u30 - 8u00
 • 140 km: 7u30 - 10u00
 • 95 km: 7u30 - 11u00
 • 65 km: 7u30 - 11u00

Finish

Sint-Pauluscollege
Vanackerestraat 16
Wevelgem

De laatste bevoorradingspost sluit om 17u30. Indien je hier later arriveert, ben je geen officiële deelnemer meer en ben je verplicht om de kortste weg naar de finish te nemen. De finish in Wevelgem sluit officieel om 18u30.

AANTAL BEVOORRADINGEN

 • 225 km: 5 bevoorradingen
 • 140 km: 4 bevoorradingen
 • 95 km: 2 bevoorradingen
 • 65 km: 1 bevoorrading

Fietsverhuur

ist Ride Graag deze legendarische klassieker meefietsen en nog op zoek naar een geschikte fiets? Via het platform van Listnride kan je kiezen uit een aantal geschikte racefietsen zodat jij ook onbezorgd kan deelnemen aan Gent-Wevelgem Cyclo. Klik hier voor meer informatie en om uw fiets te reserveren.

INSCHRIJVEN

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor Gent-Wevelgem Cyclo.

Tarieven* 65km 95km 140km 225km
De Ontsnapping (tot en met 16/03) 13 € 15 € 17 € 19 €
Het Peloton (na 16/03) 16 € 18 € 20 € 22 €

* Kinderen jonger dan 12 jaar fietsen gratis. Inschrijven kan enkel ter plaatse.

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in tot en met 16/03, zo bevind je je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief.

Heb je de juiste ontsnapping gemist en schrijf je pas in na 16/03? Geen zorgen, ook het Peloton zal zich laten gelden en zal van Gent-Wevelgem Cyclo 2020 een topeditie maken.

Opgelet! Het deelnemersaantal zal in 2020 beperkt zijn tot 7000!

Bekijk hier het deelnamepakket

Leden van het Peloton Cycling Team, Cycling Vlaanderen en FCWB genieten ongeacht het moment van hun inschrijving van het voordeeltarief.

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje, dat een chip bevat. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

GROEPSINSCHRIJVING (tot en met 16/03)

 • Voor een groepsinschrijving moet je met minstens 10 personen zijn (over al de afstanden heen). Ben je met minder dan 10, dan worden de groepsleden verder behandeld als individuele deelnemers en moet men hun kaderplaatje individueel afhalen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.d.m worden niet meer aanvaard.
 • Op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. (Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren.) Vervolgens kan je deelnemers toevoegen, verwijderen enz. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is, dan moet jij, als groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Op dat ogenblik kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

GEZONDHEID

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht.

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle.

De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Bij inschrijven verklaar je je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Etixx fuels your goal!

Om je optimaal bij te staan in de selectie van de meest aangewezen sportvoeding ter bevordering van energieproductie, hydratatie, spieropbouw, recuperatie... voor, tijdens en na de training en in de aanloop van een wedstrijd, neem je best hier een kijkje.

We begeleiden je graag met een specifiek aangepast voedingsschema voor de klassieker Gent-Wevelgem Cyclo, met vermelding van de juiste bevoorradingspunten.

Hieronder alvast een algemeen voedingsschema.

Etixx voedingsschema

Ga ook zeker eens langs bij een van onze partnerapotheken voor de keuze van het juiste product.

Vergeet niet: Een goede voorbereiding is een halve overwinning! VEEL SUCCES!

The essential Guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders

Waarom niet langer in de buurt vertoeven? Ga als een echte Flandrien afzien op de bekende bergs & cobbles.
Ontdek indrukwekkende routes, toffe events, uitdagende bucket lists en tips voor je verblijf!
Bezoek de meest historische steden van Vlaanderen en lest de dorst met een van onze bekende bieren.

Ondek Vlaanderen als een echte Flandrien!

www.cyclinginflanders.cc

GOEDE DOEL : VZW Stop Darmkanker

VZW Stop Darmkanker

 

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Meer info op www.stopdarmkanker.be

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Gent-Wevelgem Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Hier kan je na de tocht je foto's opzoeken

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Cycling Vlaanderen

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in uw ervaring van ons evenement. Wij horen graag uw opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar uw reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton