HOOGTEPUNTEN

Parcours Menenpoort

1 Menenpoort

Het 'memorial to the missing'. De muren van de Menenpoort dragen de namen van ongeveer 55.000 Commonwealth soldaten die voor 15 augustus 1917 als vermist werden opgegeven. Aan de Menenpoort vindt meer dan 100 jaar na de Groote Oorlog nog dagelijks de Last Post ceremonie plaats, sinds 1928. Tijd dus om even stil te staan bij de geschiedenis.

(alle afstanden)

Parcours Lakenhallen

2Lakenhallen

De Lakenhallen werden gebouwd in de 13e eeuw en deden dienst als overdekte verkoop- en opslagplaats. De hallen en het Belfort zijn in die tijd één van de meest indrukwekkende burgerlijke gebouwen in Europa. Tijdens WOI werd het gebouw quasi volledig verwoest, enkel de Donkerpoort overleefde de oorlog. Er volgde een volledige heropbouwing. Tegenwoordig kan je er het In Flanders Fields museum bezoeken.

(alle afstanden)

Parcours Passage de moeren

3 De Moeren

Een open vlakte waar de wind standaard aanwezig is en waar je op de fiets moet vechten tegen de natuur en jezelf. Traditioneel sleutelmoment in de wedstrijd van de profs waar een eerste schifting gebeurt na het terugkeren van de kust richting binnenland.

(225 km)

Parcours Baneberg

4Baneberg

De eerste helling van de dag is de Baneberg. Vorig seizoen zorgden Wout van Aert en Mathieu van der Poel hier voor het entertainment tijdens Gent-Wevelgem. Hoe vlot gaat het bij jou op deze korte klim (270 m) aan gemiddeld 9%, met een maximale piek tot 13%?

Meer info

(225, 140 en 95 km)

Parcours Kemmelberg

5Kemmelberg

Scherprechter van formaat in deze voorjaarsklassieker is de Kemmelberg. Dit jaar kan jij net als de profs dé helling van Gent-Wevelgem langs twee kanten beklimmen. We sturen jullie eerst over de Kemmelberg - Belvédère. Na een pittige klim op kasseien, met pieken tot 22% stijgingspercentage kan je kiezen: rijd je na de afdaling door naar de Plugstreets of ga je de uitdaging een tweede keer aan op Kemmelberg-Ossuaire?

Meer info

(225, 140 en 95 km)

Parcours Plugstreets

6Plugstreets

De Plugstreets in de buurt van Ploegsteert zijn sinds 2017 aan het parcours van Gent-Wevelgem toegevoegd. Op het programma staan de halfverharde wegen aan Hill 63 en Christmas Truce, een herdenking aan de Kerstbestanden van 1914 en de korte wapenstilstand in die kerstperiode. De Plugstreets bestaan uit drie halfverharde stroken van in totaal 5,2 km. De twee stroken op ons parcours liggen in een open landschap waar de wind een bepalende rol kan hebben en zijn bovendien licht hellend. Trappen maar!

(225, 140 en 95 km)